HAYALLER UMUDA DÖNÜŞMEDİKÇE

Hayallerimiz olmasını istediklerimizi, umutlarımız ise olabilecekleri ifade eder.

Etkili sözler ve motivasyon telkinleri hayallerimizi tetikler, yaptığımız çalışmalar ve gördüklerimiz ise umudumuzu yeşertir.

Hayallerimiz, altı umut gibi gerçekçi verilerle doldurulmamış ise sık sık kırılganlık yaşar.

Umutlarımız ise hayallerimiz gibi kırılgan değildir.

Umutlarımız harekete geçmek için hayallerimize ihtiyaç duysa da asla ona bağlı olarak hareket etmez.

Umutlarımız, hesabı çok iyi yapılan akıl çıkışlı duygularımızdır aslında.

Umutlarımız kolay kolay kırılmazken, hayallerimiz bir günde belki de yüzlerce defa kırılır. Ne yazık ki, hesabı kitabı bilmeyen hayallerimiz bir süre sonra yine aynı hataları yaparak, hayallerini yaşatmaya çalışırlar.

Hedefi olan herkes, siyasetçi, sporcu, sanatçı, öğrenci, hayalle yola çıkıp onu mutlaka umuda dönüştürmeyi başarmalıdır.

Aslında sadece gerçeklere ve rakamlara ikna olan aklımız, bir umut merkezi gibi çalışır ve zannedildiğinin aksine bizi, hayallerimiz değil, umutlarımız mutlu eder.

Umuttan yoksun hayallerimiz ise tam bir üzüntü ve depresyon kaynağı olur bizim için.

Öğrenci olarak büyük hayallerimiz var ise, bunları elde etmek için ortaya koyduğunuz gayret, doğru çalışma, planlı ve programlı stratejiler geliştirmedikçe hayalleriniz umuda dönüşmeyecektir.

Hayallerin umuda dönüşmesi neden önemlidir? Çünkü sadece hayallerimiz varsa, çalışsak da başarılı olamayız.

Çalışırken mükemmeli yakalamanın temel koşulu çalışmalarımızın bize umut vermesidir.

Çalışmalarımızın bize umut verebilmesi için ise, sonucu görmemiz ve gördüğümüz sonucun, önce aradığımız şey olduğuna ikna olmamız, sonra da bu sonucun bizi başarıya yaklaştırdığını görmemiz gerekir.

Yola çıkan herkes hayalleri ile ilerlemeye başlar, ancak bu yolda ilerlemeye devam etmenin koşulu, hayallerin umuda dönüşmesini sağlayacak somut ve gerçekçi verilere ulaşmaktır.

Hayallerle çıktığımız bu yolda, sadece umuda dönüşen duygularla ilerleriz.

Çünkü hayallerimiz bizi harekete geçirse de çoğu zaman ilerlememizi sağlayamaz.

Bilinmesi gereken bir gerçek vardır ki, hayallerimizin mumunun yatsıya kadar değil rakamlarla ve gerçeklerle karşılaşıncaya kadar yanıyor olmasıdır.

Bu nedenle umudu beslemek zorundayız; çalışarak, plan yaparak, araştırarak umudumuzu yeşertmenin çabasını vermeliyiz.

Hayallerimiz bizi yanıltır ama akıl kökenli umutlarımız asla. Hayallerimizin kör ettiği gözler bütün eğrileri doğru gibi görmemize neden olur bazen.

Hayallerimiz yanında umutlarımız olmadan bizi korkuya sürükler ve daha niteliksiz hedeflere sığınmaya, kendi benliğimizden vazgeçmeye, birçok şeyi göz ardı etmeye sevk eder.

Çoğu insanın hayatı adeta umuda dönüştüremediği hayalleri uğruna heba olur. Bu insanlar genel olarak hayalperest diye bilinir. Yani hayalleri umuda dönüşemeyen çalışmak yerine hayal eden insanlardır bunlar.

Kendi yaşamlarını hayaller çöplüğüne döndüren insanlar, hayallerin ürkek rotasında ileriye doğru kaçmaya çalışırken bunu da başaramazlar.

Hepimiz için bir gerçek vardır ki, o da, hayallerin pembe ya da belirsiz görüntüsünden kurtulup, umudun gerçekçi verileri ile yüzleşmek zordur. Ama geleceği kurtaran da budur.

Bizlere en çok zarar veren şey nedir, biliyor musunuz? Hayallerimizin kırılmasından sonra, umudumuzu yeşertecek arayışlardan ve çalışmalardan vazgeçmektir.

Sağlıcakla kalınız.

Süleyman BELEDİOĞLU

www.bonushoca.com

www.facebook.com/suleymanbeledioglu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir